ΑΔΕΔΥ: Να παρθεί πίσω η απόλυση του Δ. Αντωνίου - Άμεση ανανέωση της σύμβασης του

2024-07-18 15:01

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να παρθεί πίσω η απόλυση του Δ. Αντωνίου - Άμεση ανανέωση της σύμβασης του

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απόλυση για δεύτερη φορά, του συμβασιούχου συναδέλφου και μέλους του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ και Γραμματέα του ΔΣ του ΣΔΠ ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου.

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ στην εκπνοή του Ιουνίου προχώρησε στην εκ νέου απόλυση του χαρακτηρίζοντας τον αυτή την φορά «περιττό».

Θυμίζουμε ότι η απόλυση του συναδέλφου για πρώτη φορά, είχε δρομολογηθεί μετά τη συμβολική κινητοποίηση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, μαζί με φοιτητές, μέλη ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, έξω από το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του ΕΚΠΑ. Η κινητοποίηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των μεγάλων κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν για πάνω από 2 μήνες από εργαζόμενους και φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω ενίσχυση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης εργαζόμενων και φοιτητών που σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται ενάντια στα αδιέξοδα που γεννά η κυρίαρχη πολιτική, δεν θα περάσει!

Εργαζόμενοι και φοιτητές ενώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη!

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ την Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, στις 12:00.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση Δημήτρη Αντωνίου και να ανανεωθεί άμεσα η σύμβαση του.

Να σταματήσει κάθε δίωξη του συναδέλφου Π. Βαϊνά, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.